Selectati dispozitivul si problema

Nu am mini CD-ul. De unde pot descarca software-ul si driverele TT Reader?

Descarcati software-ul si driverele TachoTerminal Reader de aici.

Cum se introduce corect cardul in Cititorul TachoTerminal Reader?

Introduceti cardul de conducator auto in slotul cititorului cu chipul in sus. Puteti vedea pasii succesivi de descarcare a datelor in prezentarea de pe YouTube.

Poate cititorul TachoTerminal Reader sa descarce date dintr-un tahograf digital?

Nu. Cititorul TachoTerminal descarca date  numai de pe cartele de conducător auto. Cititorul trebuie sa fie conectat la un PC cu software-ul TT Reader instalat.

Am o problema cu instalarea cititorului in Windows 7 / Windows Vista.

Pentru a instala TachoTerminal Reader, in primul rand trebuie sa instalati software-ul si driverele care sunt pe CD. Dacă nu aveti CD-ul, descarcati fisiere de aici. O solutie la problema de instalare a cititorului poate fi conectarea dispozitivului la un alt port USB. In plus, in cazul Windows-ului 7 si Vista, dupa conectarea la calculator asteptati 20-30 de secunde pentru a activarea cardulului inteligent. Daca problema persista, incercati si activati serviciul de citire smart card din Windows manual folosind linia de comandă (Start / Run ...) si tastand cmd. Apoi, tastati net start scardsvr in linia de comanda.

Unde este portul de comunicare a tahografului digital?

La tahografe digitale VDO Siemens (Continental, Kienzle) portul este in fanta de sub ecranul tahografului, intre butoanele utilizate pentru a elimina cardurile. La Stoneridge si ACTIA prima data scoateti modulul de hartie termica pentru a se putea conecta TachoTerminal PRO la portul de comunicare. La EFAS Efkon portul de comunicare se afla in partea stanga a ecranului.

Am o problema cu descarcarea de date de la tahograful Stoneridge Exakt.

Cel mai recent model de Stoneridge, numit Exakt, dispune de o protectie care necesita utilizarea modului redus de energie (low power mode), a cititorului TachoTerminal Pro. Pentru a descarca date din Stoneridge Exakt actualizati firmware-ul Pro TT la versiunea 4.xx.xx sau mai mare. Dupa o actualizare corecta, apasati ALL+CARD si introduceti cititorul in portul de comunicare al tahografului. TachoTerminal Pro este gata de utilizare. Acum, apasati ALL, GNC sau butonul CARD, sau asteptati 5 secunde pentru modul implicit al cititorului de a incepe. Unele componente ale cititorului sunt dezactivate in modul de consum redus, astfel incat curentul sa nu depaseasca 50mA.

Ce este compensarea?

Compensarea este diferenta dintre ora locals si UTC. Totalul de compensare trebuie sa includa compensarea fusului orar si compensarea orei de vara (orei de iarna). Daca spre exemplu conduceti in Germania, fusul orar de compensat este de 1 ora. Fus orar de compensat Tara 00:00:00 UK / P / IRL / IS 01:00:00 A / B / CZ / CY / D / DK / E / F / H / I / L / NL / PL / S / SK / SLO 02:00:00 BG / EST / FIN / GR / LT / LV / RO / TR 03:00:00 RUS In timpul orei de vara adaugati, de asemenea, o ora din timpul verii compensare pentru a obtine totalul de compensat. In acest caz UTC va fi de 3 ore inaintea orei locale din Romania.

Ce inseamna UTC?

UTC (timpul universal coordonat) este formatul de timp utilizat in cadrul sistemului tahografului digital. Toate activitatile, evenimentele si erorile sunt inregistrate in format UTC. Formatul UTC nu ia in considerare modificarile locale, de exemplu, vara / iarna. Amintiti-va ca toate intrarile manuale din tahograful digital trebuie sa se faca in format UTC. De aceea, este necesar sa se ia in considerare compensarea, in functie de tara in care va aflati.

Opiniile partenerilor nostri

„TachoTerminal GPRS este un dispozitiv unic in intreaga Uniune Europeana. Acesta permite companiilor de transport sa planifice si sa controleze efectiv timpul de lucru al soferilor. Si, in consecinta, evita plata penalitatilor si a amenzilor! „

João Ferreira, Seepmode (Portugalia)

„TachoTerminal este o revolutie pe piata IT pentru transporturi. Agentiile de control de transport sunt surprinsi de potentialul acestor dispozitive.”

Sylwia Mielnik, Infolab (Polonia)

„Este logic sa cunoasca intreaga linie de produse TachoTerminal. Aceste dispozitive sunt excelente si stabile.”

Rafael Kanitzki, Hanover (Germania)

©2020 Copyright - TACHOLAB sp. z o.o.